FAKULTI SAINS DAN TEKNOLOGI PERTAHANAN

Faks : +603 - 9051 2559
fstp_webmaster@upnm.edu.my

PROGRAM DEMONSTRASI PEMBELAJARAN ROBOTIK

Program Demonstrasi Pembelajaran Robotik ini telah diadakan pada 13 September 2023 bertempat di Sekolah Menengah Kebangsaan Kebangsaan Seri Mulia, Bandar Tun Razak, Cheras Kuala Lumpur.
Program anjuran bersama FSTP dan Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Mulia ini telah diketuai oleh Ts. Dr. Muhammad Fairuz bin Abd Rauf dan melibatkan seramai 9 orang pensyarah serta 27 orang pelajar FSTP.
Program ini adalah bertujuan untuk membantu para guru dan pihak sekolah dalam memberi nilai tambah terhadap pemahaman tentang asas robot secara praktikal dan sebagai usaha ke arah meningkatkan peratusan pelajar menceburkan diri dalam bidang sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik (STEM).
Semoga program seperti ini dapat memberi pengalaman kepada murid untuk meneroka ilmu pengetahuan dalam bidang sains dan teknologi dengan lebih mendalam.

administrator